Wednesday, December 16, 2009

SELAMAT BERKENALAN & BERBLOG-BLOG & BER DOT DOT DOT COM

Selamat datang dan terima 'kuaci' kerana sudi 'mencemar duli' melawat dan mengomen blog I yang tak seberapa hensem ni. Disebabkan banyak faktor termasuk H1N1, dan dah nak jadi H2N2-GELOMBANG KE-2  I tak brapa rajin ber website2 atau  ber blog2....tapi entah tapi kenapa...TIBA2..I jadi rajin, lupa makan...lupa tidur, semalaman update blog.

    

Dah lama gak tak buat website @ blogging. Semua ilmu dah bagi balik chegu...dah hampir lupa. 
  

Sebenarnya dah menguap banyak kali, tapi kawan-kawan punya pasal, I nak berceloteh sikit. Jam 7.45am kena bangun, 8.30pm kena punch card. Tak pe, SMS kawan kerja tolong punch...hehehe..Sekali sekala nak mengULAR gak, jangan sampai mengANACONDA dah lah..

  

Tengok korang rajin gak update blog ye...follow up semua2 tu...tau lah sebab apa...hehehe...dapat advert(wang) dari nuffnang.. "Bisa dapat Uang Kok! Nanti boleh buat tambang balik ke Lumbok!! ops....sensitif tu...
  

Sape-sape yang demam, sakit mata minta lah MC dari doktor. Tapi ada gak yang lebam  mata minta MC dari doktor..isk isk isk...cian ye...I pun cian gak, bukan apa, dah tengah bulan ni-poket kering. Silap haribulan makan maggie belah 4/hari. 
   

Christmas dah dekat, sekolah pun dah nak buka balik. Masa ni lah ramai yang pokai gara-gara beli peralatan balik sekolah. Sekarang ni banyak barang naik, 1 Malaysia naik. Kasut, baju, buku dan macam2 lagi. Gara-gara barang naik, terpaksa lah Ibu bapa yang tak berapa mampu beli barangan budak kat kedai RM2. Nak buat camana, memang tau pun barang tak berkualiti, tapi apa kan daya "RAKYAT RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN".
   

Nak derma kat Tabung BersamaMu TV3, tabung kita pun selalu je kosong. Kita derma kan doa je lah. 
   

Sebelum terlupa...kalau ada sape-sape  nak tanye pasal gambar-gambar produk yang posted kat blog ni...tanye lah. Tak payah bayar.  Dekat KL ni hampir semua kena bayar, dekat Plaza Low Yat je, toilet pun RM1.  Kalau dalam sehari nak buang air 5 Kali dah RM5, kalau cuaca sejuk-hujan, pastinya nak masuk dalam 10 kali gak, RM10????!! Nasi Ayam Special 2 bungkus.
      

Produk-produk tu kebanyakkan di dapati dari Sabah. Hasil kerja seni yang sangat halus hasil buatan tangan sepenuhnya. Ada siapa-siapa yang pernah pergi Sabah? Ada kesempatan, jenguk2 rakan kita 1 Malaysia kat Sabah. Kalau kesempitan, cari lah tambang murah Airasia dan rajin-rajin lah berblog supaya dapat duit lebih.
  

Sebelum I mencarut lebih panjang lebar dengan kepala dah pening ni ngantuk. Tolong-tolong lah klik advert nuffnang dan apa-apa yang berkaitan. Sebarang komen dan cadangan dialu-alukan. Kecik Tapak Tangan Stadium Merdeka I tadah kan.
    

Sekian untuk hari ni, Majulah Sukan Untuk Negara. untuk Rakyat Yang GEMILANG, CEMERLANG dan TERBILANG. 

8 comments:

Nikel Khor said...

saya datang

++***hana zaty**++ said...

kmu org sabah ke???
ngeeee~~

bnyk tol celoteh nyeee...

bes!

Pakcik Mamau said...

celoteh mmg best..teruskan..ramai yg sukaknnye..hehehehe..mcm rintihan pn ade..he..

sara said...

wakakakak...lawak la lu mamat...ni yang buat ai tersengih-sengih pagi-pagi bute ni, ekekekek....

WiraTLC said...

awk org sabah ke? kalau betul sy nak mintak tolong sikit.. hari tu sy ada gi sabah.. jalan2... sy ada beli beberapa alat tradisional sabah... hari tu tau mananya tapi bila sampaisemenanjung lupa pulak.. kalau boleh sy nak awk bagi tau nama alat itu... boleh ke bagi email untuk sy send kan gambar tu? kalau tak keberatan la...

Rieta said...

Nak Email @ nak tanye ape2 bawah ni ada info

sagittariusdotcom@hotmail.com

TQ TQ TQ

emperor edutainment said...

tak ngerti aku bahasa kamu. tp rasanya posting kamu bermakna mendalam.

come to my blog

Lavanya said...

hahahaha.... nice articles.... thanks....